Koken voor Heren 50+

De cursus bestaat uit 10 wekelijkse lessen op vrijdagochtend en wordt sinds 2006 2x per jaar gegeven. Start in januari en september. Zes deelnemers per cursus. Deze hoeven niet uit Borne afkomstig te zijn. Het is een vrijwilligersactiviteit van Stichting Wijkorganisatie Letterveld / Kerkedennen. Het is een basiscursus: je leert allerlei bereidingswijzen, welke pan waarvoor te gebruiken, hoe te snijden, de kooktermen, een evenwichtig menu samenstellen, hoe merk je of iets gaar is, enz. enz. Soepen en andere voorgerechten, vlees-vis-kip, diverse pasta-, rijst- en aardappelgerechten, allerlei groentes, sauzen en toetjes komen aan bod. Na een paar lessen gaan we ook iedere keer wat lekkers bakken. De zeer uitgebreide recepten voor 2 personen krijg je uitgeprint mee naar huis.

Locatie: wijkgebouw De Letterbak, Clematishof 6 in Borne. Er is een grote keuken met 3 gaskookplaten en 1 grote oven. In de zaal ernaast eten we.

Op vrijdagochtend om half tien beginnen we met koffie en het bespreken van de recepten. Daarna gaan we aan de slag. Rond half een, een uur kunnen we aan tafel, en na afloop wordt er opgeruimd en afgewassen. Er is een afwasmachine, maar pannen e.d. moeten met de hand.

Voor de feestelijke tiende les kun je een gast uitnodigen om mee te komen eten. Die les probeer ik dan op vrijdag- of zaterdagmiddag te houden, met een uitloop naar de avond. Dit in overleg met de cursisten en de beheerder van het gebouw.

De kosten bedragen € 125,00 totaal. Contant te voldoen (bij de eerste les) of overmaken via bankoverschrijving t.n.v. W.D. Avegaart. Het IBAN nummer zal op aanvraag bij Joke Avegaart aan u bekend gemaakt worden.

Aanmelden voor deze cursus of meer info via:
Joke Avegaart-Van Gogh
tel: 074-2663728 of 06-42048068
email: javegaart@online.nl

Een klein impressie op video, klik op de foto hiernaast

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is KOKEN_HEREN.jpg