Handwerken

Handwerken is gestopt:

Elke dinsdagochtend kwam een groepje dames bij elkaar in De Letterbak om samen te handwerken. Ieder nam haar eigen werkstuk mee, breiwerk, haken, borduren, kantklossen, wat dan ook. Het was gezellig en je kon altijd hulp en advies krijgen van leidster Jennie ten Voorde of een van de andere dames.
Echter de handwerk groep moest niet alleen stoppen door de Corona-beperkingen maar de ook omdat de 86-jarige leidster het na 40 jaar wel genoeg vond.

In de nieuwsbrief van oktober 2021 stond onderstaand bericht:

Jenny ten Voorde is gestopt met haar handwerkgroep. Als 86 jarige vond ze het wel genoeg. Meer dan 40 jaar geleden (er was zelfs nog geen wijkorganisatie, laat staan een wijkgebouw) begon zij met een groepje dames uit de wijk wekelijkse bijeenkomsten. Ieder bracht haar eigen handwerk mee of probeerde iets nieuws en Jenny gaf deskundig advies. Maar de gezelligheid stond altijd voorop. Jarenlang was er zelfs een dinsdag- én een woensdaggroep. Eerst in het scoutinggebouw, toen in de kantine van korfbalclub Groen-Zwart, in de vroegere kleuterschool De Wigwam, in De Spil en daarna in het huidige wijkgebouw De Letterbak. Ze organiseerde bovendien jaarlijks een busreisje.
Toen zij nog in de Clematishof woonde, zat zij in de Werkgroep Speelveldjes en maakte jaarlijks een rondgang met de wethouder en een ambtenaar om eventuele gebreken en wensen kenbaar te maken. En zij organiseerde mensen bij de zandbakken om daar in de avond netten over te spannen en die er de andere dag weer af te halen. Ging jarenlang goed.
We danken haar heel hartelijk voor haar inzet en wensen haar nog vele gezonde jaren.